PaperWork Satış Direktörü Tolga Eşiz, “Kısa vadede Türkiye’nin en büyük iş akış ve doküman yönetimi çözümleri sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, hedef pazarımızı genişletmek ve yeni müşteriler kazanmak için çalışıyoruz. Uzun vadeli hedefimiz ise, uluslararası pazarda bir lider olmak” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ: SİNAN SAYGI

1998 yılında İstanbul’da kurulan PaperWork, 100’den fazla çalışanıyla Türkiye’nin yanı sıra İngiltere pazarında faaliyet gösteriyor. Kuruluşundan bu yana Türkiye’nin önde gelen işletmelerine daha verimli çalışabilmesi için yazılım teknolojileri sağlayan PaperWork, uluslararası pazarda lider olmayı hedefliyor. Şirket, bu doğrultuda yurt dışı pazarlarına açılmak ve küresel bir oyuncu olmak için çalışmalarını sürdürüyor. PaperWork Satış Direktörü Tolga Eşiz, kuruluş öykülerini, sektörde sundukları hizmetleri, iş dünyasına sağladıkları avantajlarını ve hedeflerini İŞİN DETAYI’na anlattı.

PaperWork olarak kuruluş öykünüzü ve günümüze gelene kadar kaydettiğiniz aşamaları ana hatlarıyla anlatır mısınız?

PaperWork, 1998 yılında İstanbul’da kuruldu. Şirketin kurucuları, iş dünyasındaki iş akışlarının ve doküman yönetim süreçlerinin verimliliğini artırmanın yollarını arıyorlardı. Bu doğrultuda, PaperWork iş akış ve doküman yönetimi çözümleri geliştirilmeye başlandı. PaperWork, kuruluşundan bu yana Türkiye’nin önde gelen işletmelerine daha verimli çalışabilmesi için yazılım teknolojileri sağlamaktadır. Banka gibi çok kullanıcılı ve dağınık yapıda çalışan şirketlere global ürünlerle de süreç ve doküman yönetimi çözümleri sunan şirket, 25 yılı aşkın deneyimi ile iş dünyasının ihtiyaçlarını yakından takip ederek, çözümlerini sürekli geliştirmektedir. Global ürünlerden kazanılan bilgi birikimi, yeni nesil PaperWork BPM ve yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesinde aktif rol oynamıştır. PaperWork, bugün 100’den fazla çalışanı ile Türkiye’nin yanı sıra İngiltere pazarında faaliyet göstermektedir. Şirketimiz, hedef pazarını genişletmek ve uluslararası alanda bir lider olmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

İş akış ve doküman yönetimi çözümleri ile işletmelerin dijital dönüşümlerini destekliyorsunuz. İş dünyasına konuyla ilgili sunduğunuz çözümlerden bahseder misiniz?

Özellikle şirketlerde yoğun bir şekilde kullanılan ERP sistemlerinin yanında yer alan PaperWork BPM, ERP sistemleri ile entegre çalışarak süreçleri üzerine almaktadır. ERP sistemleri, iş süreçlerini otomatikleştirebilir ve verileri entegre edebilir, ancak iş süreçlerinin tasarımı ve geliştirilmesi konusunda kısıtlıdır. BPM ise, iş süreçlerini tasarlama, modelleme, analiz etme ve sürekli olarak iyileştirme olanağı sunar. Bu, iş süreçlerinizi daha etkili hale getirmenizi sağlar. Manuel görevleri otomatikleştirmeye, iş akışlarını düzene sokmaya ve darboğazları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu da, önemli verimlilik kazanımlarına ve maliyet tasarruflarına yol açar.

Esneklik ve Ölçeklenebilirlik: BPM sistemleri, iş süreçlerini daha esnek ve ölçeklenebilir bir şekilde yönetmenize yardımcı olur. Bu, işletmenizin büyüdükçe veya iş süreçlerinde değişiklikler olduğunda uyum sağlamanıza olanak tanır. İşletmelere tüm departmanlar arasında operasyonlarının tek bir yerden izlenmesini sağlar. Bu da, işletmelerin sorunları daha hızlı ve etkili bir şekilde tanımlamasına ve çözmesine yardımcı olabilir ERP sistemi genellikle daha statik bir yapıya sahiptir.

İş Süreçlerinin Görselleştirilmesi ve İzlenmesi: BPM sistemleri, iş süreçlerini görsel olarak görmek ve izlemek için araçlar sunar. Bu, iş süreçlerinin daha iyi anlaşılmasına ve sorunların daha hızlı tespit edilmesine yardımcı olur.

Kurumsal Verimlilik Artışı: BPM, iş süreçlerini daha verimli hale getirmenize yardımcı olurken, ERP sistemi verilerin doğru ve zamanında kullanılmasına yardımcı olur. Bu, işletmenizin genel verimliliğini artırabilir.

Müşteri Memnuniyeti ve Rekabet Avantajı: BPM, müşteri hizmetlerini ve memnuniyetini artırmaya yardımcı olabilir. İş süreçlerini daha iyi yönetmek, müşterilere daha iyi hizmet sunmanıza ve rakiplerinizden bir adım önde olmanıza yardımcı olabilir.

Risk Yönetimi: BPM, iş süreçlerini daha sıkı bir şekilde izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlar, bu da riskleri daha iyi yönetmenizi kolaylaştırır. ERP sadece finansal verileri izlemekle sınırlıdır.

PaperWork, işletmelerin iş süreçlerini dijitalleştirmelerine ve verimliliklerini artırmalarına yardımcı olmak için iş akış ve doküman yönetimi çözümleri sunmaktadır. Bu çözümler, işletmelerin:

  • İş süreçlerini otomatikleştirmelerini,
  • Dokümanlarını dijital ortamda yönetmelerini,
  • İş bilgilerine her yerden erişebilmelerini,
  • İş süreçlerini takip edebilmelerini ve raporlayabilmelerini sağlar.

PaperWork’ün iş akış ve doküman yönetimi çözümleri, aşağıdaki sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler tarafından kullanılmaktadır:

  • Finans
  • Sigorta
  • Perakende
  • Üretim
  • Sağlık
  • Kamu

PaperWork’ün iş akış ve doküman yönetimi çözümleri, işletmelerin iş süreçlerini daha verimli ve etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmaktadır. Bu çözümler, işletmelerin maliyetlerini düşürmesine, rekabet gücünü artırmasına ve müşteri memnuniyetini artırmasına katkı sağlamaktadır.

I-BPM SUMMIT 2023’e katılarak sektördeki yenilikleri aktardınız. Günümüzde iş süreçleri ve verimlilik anlamında iş dünyasını değerlendirir misiniz? PaperWork olarak ne gibi yenilikler sunuyorsunuz? Firmalara ne gibi avantajlar sağlıyorsunuz?

Günümüzde iş süreçleri ve verimlilik anlamında iş dünyasında önemli bir dönüşüm yaşanmaktadır. Bu dönüşümün temelinde, dijitalleşme ve otomasyon yer almaktadır. Dijitalleşme ve otomasyon sayesinde, işletmeler iş süreçlerini daha hızlı, daha verimli ve daha hatasız bir şekilde yürütebilmektedir.  Etkinlikte yapay zeka destekli 3 yeni çözümümüzü duyurduk;

ISDD:  Yapay Zeka ile KVKK’ya uygun olarak belgeler içindeki kişisel verilerin otomatik olarak maskelenmesi

Intelivus: Veri ve dokümanların yapay zeka ile sınıflandırılması ve  belgelerin içinden verilerin yakalanması

Query Insight: Dosya sunucularındaki belgeleri yapay zeka ile okur. Chat GPT gibi soru sorarak, cevaba ulaşmanızı sağlar.

BPM uygulamaları kullanan şirket, akıcı ve optimize edilmiş süreçlerden faydalanır. BPM uygulamaları, süreç otomasyonu, standartlaştırma ve izleme imkanı sağlayarak verimliliği artırır, manuel hataları azaltır ve görevlerin daha hızlı tamamlanmasını sağlar. Öte yandan, BPM uygulamaları kullanmayan bir şirket, süreçleri manuel ve otomatize etmeden kullanmak zorunda kalır, bu da zaman kaybına, hata olasılığına ve tutarsızlığa yol açar. BPM uygulamaları, süreç performansı ve analizlerine gerçek zamanlı görünürlük sağlar. Bu, şirketin önemli metrikleri takip etmesine, darboğazları belirlemesine ve süreçleri iyileştirmek,  geliştirmek için veriye dayalı kararlar almasına olanak tanır. BPM uygulaması olmayan bir şirketin süreç performansını izlemede sınırlı imkanı olur, bu da iyileştirme alanlarını tespit etmeyi ve operasyonları optimize etmeyi zorlaştırır.

BPM uygulamaları, şirketin büyümesiyle birlikte ölçeklenebilir ve değişen iş ihtiyaçlarına uyum sağlamasını kolaylaştırır. Süreçleri değiştirmeyi, yeni süreç adımları eklemeyi veya kuralları kolayca güncellemeyi mümkün kılar. Buna karşılık, BPM uygulamaları olmayan bir şirket, süreçleri etkili bir şekilde ölçeklendirmekte ve değişen iş gereksinimlerine uyum sağlamakta zorluklarla karşılaşır

PaperWork olarak, iş dünyasındaki bu dönüşüme öncülük etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, iş akış ve doküman yönetimi çözümlerimizi sürekli geliştiriyor ve yenilikler sunuyoruz.

PaperWork’ün yenilikleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Yapay zeka ve makine öğrenimi destekli iş süreçleri otomasyonu
  • Mobil cihazlar için optimize edilmiş iş akışları

Bu yenilikler, işletmelerin iş süreçlerini daha verimli ve etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olmaktadır.

PaperWork’ün iş akış ve doküman yönetimi çözümleri, firmalara aşağıdaki avantajları sağlamaktadır:

  • İş süreçlerini otomatikleştirerek, maliyetleri düşürür ve verimliliği artırır.
  • Dokümanları dijital ortamda yöneterek, iş bilgilerine her yerden erişimi kolaylaştırır.
  • İş süreçlerini takip ve raporlayarak, performansı artırır.

PaperWork olarak kısa ve uzun vadedeki hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

PaperWork olarak kısa vadeli hedefimiz, Türkiye’nin en büyük iş akış ve doküman yönetimi çözümleri sağlayıcısı olmaktır. Bu doğrultuda, hedef pazarımızı genişletmek ve yeni müşteriler kazanmak için çalışıyoruz. Uzun vadeli hedefimiz ise, uluslararası pazarda bir lider olmaktır. Bu doğrultuda, yurt dışı pazarlarına açılmak ve küresel bir oyuncu olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. PaperWork, iş dünyasını dijital dönüşüme hazırlamak için çalışmalarını sürdürmektedir. Şirket, iş akış ve doküman yönetimi çözümleri ile işletmelerin verimliliklerini artırmaya ve rekabet gücünü geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Baykuş Akademi kapsamında düzenlediğimiz eğitim ve seminerle dijital Dönüşüm konusunda firmaları bilinçlendiriyoruz.