Erkek giyimin öncü moda perakende markası Kiğılı, olimpik bir kayak branşı olan Mogul Kayağı’nda Türkiye’nin tek sporcusu olan Deniz Paçacı’yı destekleme kararı aldı. Önümüzdeki sezon Dünya Şampiyonalarında yarışabilmek için puan toplamaya devam eden Deniz Paçacı,
Kiğılı’nın da destekleriyle 2026 Kış Olimpiyatları için vize almaya çalışacak. 
Kiğılı, 18 yaşındaki genç sporcuya verdiği destekle kış sporlarının
Türkiye’de daha görünür olmasını ve özellikle gençlerin bu spora daha fazla ilgi göstermesini amaçlıyor.

Toplumsal sorumluluklarının bilinciyle bugüne kadar sosyal etki yaratmaya yönelik pek çok projeye imza atan Kiğılı, bu kapsamda sporun ve sporcunun da yanında durmaya devam ediyor. Bugüne kadar pek çok başarılı takım ve kulübe destek vererek başarılarında pay sahibi olan Kiğılı, bu kez, olimpik bir kayak branşı olan Mogul Kayağında Türkiye’nin tek sporcusu olan Deniz Paçacı’yı hedefleri yolunda destekleme kararı aldı. Kiğılı, Deniz Paçacı’nın 2026 Kış Olimpiyatları için hazırlık çalışmalarına maddi ve manevi katkı sağlayacak.

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, kış sporlarının Türkiye’de daha görünür olmasını ve özellikle gençlerin bu spora çok daha fazla ilgi göstermesini istediklerini belirterek, “Çok hareketli ve seyirci sayısı çok yüksek olan Mogul Kayağının bunun için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla çok küçük yaşlardan beri bu spora gönül veren ve çok önemli başarılara imza atan genç sporcumuz Deniz Paçacı’yı destekleyerek hem Olimpiyatlar yolunda onun yanında olmayı hem de ülkemizde bu farkındalığın oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Hedefi, Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek…

Henüz 4 yaşındayken Sarıkamış’ta kayak sporuna başlayan Deniz Paçacı, ilerleyen yıllarda Fransa’da kayak için tüm kademeleri tamamladı. 2014 yılında Fransa’nın önemli kayak merkezlerinden Megeve’de yaşamaya başladı. İlkokula giderken elde ettiği Bölge Birincilikleri, Kayak Merkezinin Kayak Kulübüne girmesini sağladı. Böylece Efsane Fransız Kayakçısı Emile Allais’nin adını taşıyan ortaokulda Özel Kayak Sınıfına dahil oldu. Megeve Kayak Kulübündeki çalışmalarda, 9 yaşındaki çocuklar arasında kayakla ilk salto yapabilen çocuk olma başarısını gösteren Deniz, böylece kardeşi Derin ile Mogul Kayağı takımında çalışmaya başladı.

Bu branşta önemli başarıları bulunan 18 yaşındaki sporcu, halen Fransa’daki kayak sporcularının tercihi olan Grenoble Alp Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi birinci sınıfta Elit Sporcu Kategorisinde eğitimine devam ediyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2026 aday sporcu kadrosunda yer alan Deniz Paçacı, bu sezon yeterli puan toplayarak kendi branşında Dünya Şampiyonalarında Türkiye’yi ilk kez temsil etmek için çalışıyor.

Bakan Şimşek: “Gönül ister ki asgari ücretimiz bunun çok çok üstünde olsun” Bakan Şimşek: “Gönül ister ki asgari ücretimiz bunun çok çok üstünde olsun”

Önümüzdeki sezon Dünya Şampiyonalarında yarışırsa Türkiye için Olimpiyat Kotası alacağına inanan Deniz Paçacı, “Bugüne kadar yarıştığım pek çok sporcunun kendi ülkelerinden sponsorları vardı. Her zaman ‘Neden bir Türk şirketi kayak sporunu desteklemiyor?’ diye düşünürdüm. 85 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin köklü şirketlerinden Kiğılı ile yolumuz kesişti ve beni destekleme kararı aldılar. Kiğılı’nın desteğiyle eski bir dünya şampiyonu olan Greg Dufosse ile çalışmaya başladım. Tüm gücümle bu fırsatı kullanacağım ve kendi limitlerimi zorlayarak Olimpiyat vizesini almaya çalışacağım” diye konuştu.

Mogul Kayağı nedir?

Mogul Kayağı, dik ve engebelerden oluşan bir pistte, kurallarla belirlenmiş teknik dönüşler ve havada manevralardan oluşan serbest stil kayak yarışmasıdır. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) serbest stil ana yarışma kategorisinin alt branşıdır.

Mogul stilinde, mogul adı verilen küçük çıkıntılarla dolu yüksek bir tepeden aşağıya doğru kayarken iki rampanın da üzerinden atlamak gereklidir.

Mogul Kayağı, tekli formatında Olimpiyatlarda ilk kez 1988 yılında bir gösteri sporu olarak boy gösterdi. Sadece dört yıl sonra Albertville’de tekli Mogul Kayağı etkinliği, Olimpiyat programına dahil edildi. İkili Mogul Kayağı ise ilk kez 1986’da Fransa’nın Tignes kentinde düzenlenen ilk FIS Serbest Stil Kayak Dünya Şampiyonası’nda uluslararası sahnede prömiyerini yaptı ve 1999’dan beri sürekli olarak Dünya Şampiyonaları programının bir parçası oldu.

Son 10 yılda 30 ülkeden FIS lisanslı sporcular, 14 farklı ülkede düzenlenen FIS yarışmalarında mücadele ediyor. Tüm dünyada 125’in üzerinde kulüp tabanlı Mogul Kayağı faaliyeti olduğu biliniyor.P