Dünya tarihinde en güzel ve önemli şehirlerden birisi olan İstanbul, gerek jeopolitik gerekse tarihi açıdan diğer şehirlere nazaran apayrı bir yere sahip. Bu yönleriyle pek çok yazar ve şaire ilham veren İstanbul, ‘taşı toprağı altın’ söylemini haklı çıkartırcasına ilgi odağı olmayı sürdürüyor.
‘Huzur Veren İstanbul’ adlı kitapta ‘İstanbul Gezileri’, ‘Pendik Burnu Üzerine’, ‘Beyazıt’ta Üniversite Yılları’, ‘Bir Yedek Subayın Anıları’ ve ‘Topkapı Sarayı’ bölümleri oldukça ilgi çekici. Yazar, ‘Selim’ adını verdiği karakterle okuyucuları İstanbul yolculuğuna çıkarıyor. Doğma büyüme İstanbullu olan Selim, iş yaşamından bunalınca fırsat bulduğunda İstanbul’u gezmeye başlıyor.
40’lı yaşların sonuna doğru hızla yaklaşan Selim, gerçekleştirdiği günü birlik İstanbul seyahatleri esnasında İstanbul’u yeterince tanımadığı gerçeğiyle yüzleşiyor. Her fırsat bulduğunda kendine yeni rotalar çizen Selim, bazen Sultanahmet ve Gülhane’ye giderek Tarihi Yarımada’da müze ziyaretleri gerçekleştiriyor. Tarihi Sultanahmet’te tarihle iç içe yaşanan güzel bir gün… Bundan daha iyisi ne olabilir ki?
Kendini bazen İstanbul Boğazı’nda bazen de Haliç turunda buluveren Selim’i en çok İstanbul Boğazı’ndaki eşsiz yalı ve konaklar heyecanlandırıyor. Her yaptığı gezide İstanbul’a daha fazla hayran kalan Selim için İstanbul’da her zaman zevkle gidilecek bir yerler var. Deniz, martılar ve mavi bir gökyüzü eşliğinde yapılan günü birlik İstanbul gezileri… Kimi zaman İstanbul’da müze ziyaretleri, bazen de yorgunluk atmak için oturduğu kafeler…
Çocukluğu İstanbul’da Pendik’in sahil kenarının en yüksek noktası olan ve bu yüzden ‘Pendik Burnu’ olarak tabir edilen yerde geçen Selim, o yılları hala özlüyor.

Kitabın ikinci bölümünde ise ‘Tuzla’mız Güzeldir’, ‘Tuzla’da Köpekbalığı Saldırısı’, ‘İş Dünyasındaki Yıllar’ ve ‘İstanbul Notları’ adlı yazılar yer alıyor. Aynı zamanda Tuzlalı olan Selim, Tuzla’yı da seviyor. Tuzla’da yaşanmış olan bazı olaylardan da bahsedilen kitapta Selim’in Tuzla izlenimleri dikkat çekiyor. ‘İstanbul Notları’ başlıklı yazıda ise Yazar, kitabın diğer bazı bölümlerinde olduğu gibi yazdığı şiirleri de metine eklemeyi tercih ediyor. Yani kitapta şiirsel bir anlatım bazı bölümlerde ön plana çıkıyor.

TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİ UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİ UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERMİYOR

SİNAN SAYGI’YI YAKINDAN TANIYALIM

1975 yılında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde doğan Sinan Saygı, ilk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da tamamladı. Üniversiteyi 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Ana Bilim Dalında bitiren Saygı, yüksek lisansını yine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Ana Bilim Dalında yaparak, 2000 yılında uzman iletişimci unvanını kazandı. Yüksek lisansı bitirdikten sonra 2000 yılında Dünya Gazetesi’nde gazeteciliğe başlayan Saygı, burada çeşitli departmanlarda 9 yıl muhabirlik ve editörlük yaptıktan sonra gazetecilik kariyerine başka basın yayın organlarında devam etti. Çeşitli kuruluş ve ajanslarda gazetecilik yaptıktan sonra bir dönem özel bir şirkette basın danışmanlığı görevinde de bulunan Saygı, 25 yıllık basın tecrübesine sahip. Kariyerine basın sektöründe devam etmeyi hedefleyen Saygı’nın ‘Tarihsel Gelişim İçinde Kamuoyu Kavramı’ adlı yayınlanmış bir kitabı bulunuyor.

Editör: TE Bilisim